Aegon Lakástakarék

Bár Magyarországon kétség kívül a lakástakarék a legnépszerűbb ingatlan célú megtakarítás, mégis nehéz kiválasztani egyet közülük. Jelenleg 4 szolgáltató kínál 5 különböző konstrukciót a lakossági ügyfeleknek, ezek közül az egyik az Aegon Magyarország Lakástakarék Zrt.

Kik közül lehet választani?

Ahogy a bevezetőben is említettem 4 pénzügyi szolgáltató kínál számunkra lakáskasszát. Az Aegon, az Erste, a Fundamenta, és az OTP. Közös mindegyikben, hogy 30%-os, évente akár 72 ezer forintos állami támogatás jár a befizetéseink után. Abban is megegyeznek, hogy kizárólag ingatlan célra tudjuk a pénzt felhasználni, de általánosságok után térjünk rá az Aegonra.

Így épül fel az Aegon lakástakarék pénztár

Az Aegon Kamat Fix módozata az alábbi módon épül fel. Adottak a befizetéseink, melynek a maximuma havi 20 ezer forint. Ezek utána megkapjuk a 30%-os legfeljebb havi 6 ezer forintos állami támogatást, valamint a 0,1%-os betéti kamatot. Ezek összege a választott futamidő végén (45 hónap, 60 hónap, 72 hónap, 96 hónap, 120 hónap) adja meg a lakáscélú megtakarításunkat. Ebben az időpontban van lehetőségünk egy kedvező kamatozású hitelt igényelni hozzá. A maximális felvehető hitel, és lakáscélú megtakarításunk összege lesz az ún. szerződéses összeg. amely a lakástakarék kalkulátor első rubrikájában látható.

Érdemes figyelni az akciókra

Ahogy a legtöbb lakástakarék pénztárnál, úgy az Aegon módozatainál érdemes élni az esetleges számlanyitási kedvezményekkel. Az Aegon-nál ráadásul van lehetőség arra, hogy ennek a díjnak mindössze a felét kelljen kifizetni, sőt, akár arra is, hogy egyáltalán ne legyen számlanyitási díj. Mivel az Aegon Magyarországon is egy nagy cégcsoport ezért, egy Aegon-os lakásbiztosítás, vagy önkéntes nyugdíjpénztár is kedvezményre jogosít, a részleteket itt lehet elolvasni.

Szívesen segítek kiválasztani a megfelelő megoldást

Összegezve az Aegon lakástakarékot, egy nem igazán bonyolult, de rendkívül hatékony megoldás azok számára, akik lakásra szeretnének megtakarítani. A konkrét összeg megtakarításáról, esetleges összehasonlításokról azonban érdemes szakemberrel egyeztetni. Amennyiben kérdés merült fel Önben, akkor tegye fel itt a cikk alatt, és megválaszolom! Ha viszont személyesen szeretne konzultálni, akkor töltse ki az alul található adatlapot! Felkeresem Önt, és segítek megtalálni a legeredményesebb megoldást.