Adjunk a gyermekünknek lakást 20-25 éves korára, lakástakarékkal!

Bár a lakástakarék pénztár nem kimondottan gyermek megtakarítás, mégis van rá mód, hogy egy ilyen szerződéssel segítsünk gyermekünk életkezdését. Amúgy is, sok szülő úgy gondolja, hogy az ő életében is saját lakáshoz jutni volt a legnehezebb, ezért ebben érdemes a leginkább segíteni. Most mutatok erre egy kiemelkedő ajánlatot.

A lakástakarék röviden

Azt tudjuk, hogy ez egy kimondottan lakáscélra indítható megtakarítás, melyre 30%-os, évente legfeljebb 72 ezer forintos állami támogatás jár. Ezt a maximális összeget havi 20 ezer forint megtakarításával érhetjük el. És h már a maximumoknál tartunk a leghosszabb futamidő 10 év, ezért általában 10 év feletti gyermekeknek javasoltuk. De most itt az új lehetőség.

A FundiMini Gyerekszámla

A lakástakarékok közül a Fundamenta az első, aki gondolt arra, hogy a gyerekek számára is milyen jó lehetőségeket rejt ez a megtakarítás. A FundiMini tulajdonképpen nem más, mint 2 szerződés egybegyúrva. Mivel a lakástakarék futamideje maximum 10 év, ezért úgy kell elképzelni, hogy először indítunk egy 8 vagy 10 éves Fundamenta lakástakarékot, majd utána még egy másikat a 4 lehetséges futamidő szerint bármelyiket.

Amikor lejár az első szerződés, akkor nem kell felhasználni, hanem tovább kamatozik a számunkra, és akkor utalják ki nekünk, amikor a másik szerződést is. Így könnyen kiszámítható, hogy akár 20 évig is tudunk a gyermekünknek lakástakarék pénztáron keresztül gyűjteni a gyermeknek. Ráadásul még hűségbónuszra is jogosultak vagyunk, amely a szerződéses összeg 0,5%-a. Számoljunk egy kicsit!

Mennyi pénze lesz a gyermeknek?

Amennyiben használja a lakástakarék kalkulátorunkat, akkor láthatja, hogy a 10 éves havi 20 ezer forintos Fundamenta szerződéssel 3.284.486 forintunk lesz, de a kedvezményes hitellel ez felcsúszik 8 millió forintra. Erre jön rá a 40 ezer forint hűségbónusz, és a 654.574 forintos kamatprémium, amiből így összesen 4.312.307 forintunk gyűlik össze a 20. évre. A másik 10 éves havi 20 ezer forintos szerződésre pedig a kalkulátor által is mutatott 3.284.486 forint.

Összesen tehát legfeljebb (2db 10 éves 20 ezer forintos lakástakarékkal) 7.598.793 forintnyi tőkét tudunk adni a gyermeknek. Sőt, amennyiben a kedvezményes, opcionálisan felvehető hitelt is hozzáadjuk ehhez, akkor a lakáscélú tőkénk 16 millió forintra kúszik fel. Ebből a pénzből nagy és szép ingatlan lehet venni, jelzáloghitel nélkül.

Gondoskodjunk a gyermekről lakástakarékkal!

Ebben a cikkben bemutattam a kimondottan gyermekek részére kifejlesztett FundiMini Gyerekszámlát. Ahogy a számok is mutatják, óriási segítséget tudunk adni a gyermekünknek, hiszen ahogy kezdi az életét szinte egyből saját lakásba tud költözni. Már pedig azt tudjuk, hogy egész életünkben saját lakáshoz jutni az egyik legnagyobb anyagi kihívás. Amennyiben kérdése van, tegye fel itt a cikk alatt, és megválaszolom. Amennyiben személyesen szeretne kérdezni, akkor jelentkezzen egy konzultációra! Felkeresem Önt, és segítek megtalálni a megfelelő megoldást, hogy teljesüljön a lakáscélú álma.