Hamarabb fog fizetni a lakástakarék

Jó hírünk van a lakástakarékkal rendelkezők számára: lerövidül a kiutalási időszak 2017 júliusától, azaz a pénztár hamarabb fizeti ki az állami támogatással és kamatokkal kiegészített megtakarítást. Az összeg lakáscélra fordítható, ám ez számtalan felhasználási területet érint.

A lakástakarékra 30% állami támogatás jár, és négy, öt vagy akár tíz évre is köthető. A futamidő lejártakor dönthetsz úgy, hogy felhasználod az összeget, de meg is hosszabbíthatod a szerződést, illetve hitelért is folyamodhatsz. Ha a felhasználás mellett döntesz, akkor a kiutalási válaszlap aláírt példányával jelezheted ezt az igényed. A szerződés ekkor zárul le teljesen, és megkezdődhet a kifizetés. Előbb azonban meg kell várni az ún. kiutalási időszakot, ami jelenleg 3 hónap, de 2017 júliusától 2 hónapra rövidül, azaz egy hónappal hamarabb juthatsz hozzá a megtakarításodhoz.

Akár új medencét is lehet venni lakástakarékból

A kiutalást követően felhasználható a megtakarított pénz, amit 18 hónapon belül lakáscélra kell elkölteni, és ezt igazolni is szükséges. A lakáscélú felhasználásba szerencsére rengeteg minden beletartozik. Fordítható a szobák kifestésére, tapétázására, parkettára, padlószőnyegre és még beépített ruhásszekrényre is. A konyha és a fürdőszoba teljes mértékben felújítható, legyen szó csempézésről, bojlerről, mosogatógépről vagy egy új kádról. A lakástakarék a korszerűsítést is támogatja, beleértve mindennemű hőszigetelést, a fűtési rendszer modernizálását, vagy akár napelemek felszerelését. Még olyan kényelmi újításokra is költhető, mint az automata garázskapu, klímaberendezés vagy kerti úszómedence. Lakásvásárlásra és -építésre is fordítható, vagy esetleg lakáshasználati jog megváltására egy nyugdíjasotthonban. Tulajdonképpen szinte bármi olyanra elkölthető a lakótelken belül, ami nem mozdítható.

Lakástakarékot több pénztár is biztosít. Kalkulátorunkkal összehasonlíthatod őket, hogy eldönthesd, melyik éri meg a legjobban. Ha szeretnél ezekről többet megtudni, akkor fordulj hozzám, és segítek a döntés meghozatalában.